Siskoni Sara

Multimediadokumentti paniikkihäiriötä sairastavasta siskostani Sarasta ja siitä kuinka hänen elämänsä saa uuden positiivisemman suunnan.

A multimedia documentary about my sister Sara, her panic disorder and how her life gets turned around for the better. View the documentary with English subtitles on Photo Raw.

Siskoni Sara oli osa 26. Kansainvälisen Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin ohjelmistoa ja valittiin Vuoden Lehtikuvat 2011 -kilpailussa Vuoden multimediaksi.

Tuomariston perustelut:

Sarjasta erottui selkeästi voittajaksi reportaasi aiheesta, joka on yksityinen, mutta yleisinhimillinen. Teos avaa ison yhteiskunnallisen ongelman taustaa ja ratkaisumahdollisuuksia syvällisellä ja koskettavalla tavalla. Kertomus nostaa kyyneleet silmiin ja käsivarren karvat ylös – pienten tekojen ja onnellisten sattumien sarja rakentaa kuvaa ihmiselämän hauraudesta.

Tekninen toteutus on esimerkillinen. Teoksessa liikutaan taitavasti still- ja videokuvan välillä, tarinaa kuljetetaan joustavan monimediaisesti ja tarvittaessa tiiviisti.

Saran haastattelu julkaistiin heinäkuussa 2012 ilmestyneessä KaksPlussassa. Juttuun pääset tutustumaan täällä.

Using Format